Piroska
-11 °C
-2 °C

Cipővásárlással bosszulta meg a szakítást

2019.12.13. 16:07

Sajátosan állt bosszút egy 21 éves pápai fiatalember a szakítás után volt barátnőjén. A sértett arra lett figyelmes, hogy idén augusztustól heteken át ömleni kezdtek hozzá a nevére rendelt, utánvétes csomagok. Női cipők női cipőket követtek.

Kiderült, hogy látszólag mégis ő rendelte meg, ugyanis az e-mail fiókjából adták le a rendelést. A sértett viszont emlékezett rá, hogy ilyet nem tett, ezért feljelentést tett.

„A nyomozók adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították, hogy az internetes fiókba a sértett volt párja, egy 21 éves pápai férfi lépett be, és rendelte meg a nő lakcímére a cipőket.” – írta a Police.hu.

A pápai férfit a rendőrök 2019. november 21-én elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek. 

„A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak adataikra, jelszavaikra. A különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, a biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet” – közölte a Police.hu.