Karácsony előtt visszatér az ősz

2019.12.16. 05:55

Nagyon úgy néz ki, hogy az évszakhoz képest meleg, őszies idő lesz a héten és az előrejelzések szerint a karácsonyi időszakban is sem fogunk fázni.

Hétfőn az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet az ország északi, északkeleti harmadán, illetve helyenként a Fertő környékén makacsul tarthatja magát, másutt feloszlik, és fátyolfelhős, napos idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

Kedden már a változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap, de főként északkeleten néhol tartósabban megmaradhat az éjszaka képződő köd - csapadék nem valószínű. 

Kedden a déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul kedden, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb is lehet.