Gázpisztollyal követelte gyerekei láthatását a bátaszéki lövöldözés elkövetője

2019.12.17. 18:51

Az elkövető és az áldozat gyerekei is végignézték a lövöldözést a Tolna megyei Bátaszéken, ahol egy férfi gázpisztollyal adott le több lövést egy másik férfire vasárnap, derült ki az RTL Klub Híradójából.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a 35 éves tolnai férfi a gyermekeit ment meglátogatni Bátaszékre. Az utcán szóváltásba keveredett feleségével, akit rángatni kezdett, majd a nő segítségére siető férfire többször is rálőtt engedély nélküli gáz-riasztófegyverével.

Az RTL Klub Híradójából kiderült, hogy a meglőtt férfinek később sikerült kiütnie a támadója kezéből a fegyvert, így az többször már nem lőhetett. Miközben dulakodtak, a megtámadott férfi felesége kivette a kulcsot a támadó kocsijából, ezzel akadályozta meg, hogy elmeneküljön.

A lövések a meglőtt férfi otthona előtt dördültek el, az itt lakó család fogadta be ugyanis a gázpisztollyal érkező férfi feleségét és két gyerekét. Ők azt állítják, hogy két hónappal ezelőtt éppen a bántalmazó férfi elől menekültek ide.

A gázpisztolyos lövöldözés napján a férfi azért érkezett Bátaszékre, hogy gyerekei láthatását követelje. Ők – és a másik férfi gyerekei – a ház ablakából nézték végig az eseményeket.

A rendőrök végül a ház előtt fogták el a támadót, akit őrizetbe vettek, de nem sokkal később szabadon is engedtek. Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják, és az engedély nélkül magánál tartott riasztópisztoly miatt is felelősségre vonhatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport