3,5 év börtönt kérnek a nigériai társaságra támadó férfira

2019.12.17. 11:52

A 41-es villamoson is garázdálkodott, megrángatott egy hajléktalant és a villamos vezetőjét is meglökte az a 34 éves budapesti férfi, aki ezután a 17-es villamosra felszállva egy nigériai társaságra támadt novemberben. A bűnügyi felügyelet alatt álló férfira három év hat hónap börtönt kért az illetékes bíróság, írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a férfi november 16-án, 22 óra körül erősen ittasan felszállt barátaival Budapest XI. kerületében a 41-es villamosra, ahol a villamos ablakát ütni kezdte, majd az egyik hajléktalan utast kabátjánál fogva rángatta. Az utasok jelezték ezt a villamos vezetőjének, aki a járművet leállította, hátrament az utastérbe és megpróbálta leszállítani a férfit, aki ennek ellenállt és mellkason lökte a villamosvezetőt. Végül az Etele út/Fehérvári úti megállónál a vezetőnek sikerült leszállítania, ezután a férfi a megállóban lévő oszlopba belerúgott, a villamos ajtóüvegét ököllel megütötte.

Innen jön az a történet, amiről az Index is beszámolt: a férfi felszállt barátaival a 17-es villamosra, ahol származásuk miatt belekötött egy nigériai állampolgárokból álló négy fős társaságba, őket becsmérelte, feléjük üres üvegeket dobott. Egyiküket a férfi egy üres üveggel fejen akarta ütni, aki azt kivédte. A másikukat mintegy öt méterről üveggel célozta meg, de a sértettnek sikerült elugrania, így az üveg a villamos falán tört darabokra.

Miután leszállt a villamosról, ismét a fedett megálló üvegfalába ütött, mutogatott a nigériai társaságnak és a bevásárlótáskáját a földhöz vágta, majd az abból kihulló tárgyakat rugdosta. A rendőrséget végül a 17-es villamos vezetője hívta ki, akik a férfit elfogták. A 32 éves férfi ellen a  Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat.