Már a polgármester is a Budakeszi út dugómentesítését sürgeti

2019.12.18. 18:46

Budakeszi polgármestere, Győri Ottília szerdán levelet írt a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatójának, amelyben a Budakeszi úti üzemzavar-elhárítási munkálatok azonnali felgyorsítására szólította fel a fővárosi szolgáltató vállalatot.

"Az elmúlt napokban kialakult helyzet több tízezer ember mindennapi életét, közlekedését nehezítette meg a Zsámbéki-medencében, ennek elkerülése mindenkori közös érdekünk" – fogalmazott a polgármester a keddi csőtörés után kialakult helyzetre utalva.

Győri Ottília sürgető levelét egy telefonhívás előzte meg, amelyből kiderült, hogy a hibaelhárítással megbízott cég, a Bola 95 Kft. azért nem sürgette jobban a Budakeszi úton kialakult helyzet orvoslását, mert a Fővárosi Vízművek nem tartotta sürgősnek a munkálatok elvégzését – vagy egyszerűen csak spórolni akart.

A Budakeszi Hírmondó keddi cikkéből kiderül: a budakeszi önkormányzat érdeklődésére az út- és a közműépítéssel foglalkozó Bola 95 Kft. ügyvezetője, Bodó Lajos azt állította, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. december 23-i határidővel rendelte meg tőlük a Budakeszi úti csőtörés miatt keletkezett hiba elhárítását és a felbontott burkolat helyreállítását.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint három fokozat létezik a munkálatok megrendelésére, árban eltérő díjazásért: normál, sürgős és azonnali hibaelhárítás. Az ügyvezető azt állítja, hogy a Fővárosi Vízművek a legolcsóbb, "normál" kategóriát választotta.

Bodó hozzátette: a Vízművek szerda reggel jelezte, hogy "jó lenne" meggyorsítani a munkálatokat, mert több irányból is sürgetik őket. Az ügyvezető jelezte, hogy igyekeznek eleget tenni a kérésnek, ezért szerdán már lebetonozták a munkafelületet, majd az anyag megkötése után következhet az aszfaltozás is.