Gréczyt újabb zaklatással vádolják, ezúttal egy ismeretlen

2019.12.18. 13:08

Rövid időn belül a harmadik cikksorozat jelenik meg a kormányközeli sajtóban arról, hogy Gréczy Zsolt így vagy úgy, de nőket ostromol kéretlenül. A Borsban megjelent, egyébként a vádló Facebook-poszt önkéntes eltávolításával zárult „Dolly Roll-sztori” után a Pesti Srácok közölt videót hasonló témában, hasonló állításokkal egy jobboldali érintettel, erről aztán kiderült, hogy nem egészen úgy történt, ahogy azt a kormánysajtó állítja.

A legújabb, harmadik ügy azzal kezdődött, hogy egy ismeretlen feladó egy nevet nem tartalmazó gmailes címről több újság szerkesztőségét is megkereste kedd este egy történettel, miszerint 2015-ben egy fehérvári DK-rendezvényen ismerkedett meg Gréczyvel, aki elkérte tőle a telefonszámát, de ő – mármint a levélíró – csak a nevét árulta el neki. A történet szerint ez is elég volt Gréczynek, aki már másnap bejelölte a Facebookon, és nyomulni kezdett rá, képeket is küldve neki. A levélhez négy képet is csatolt a feladó. Kettőn felismerhetően Gréczy fotózza magát egy tükör előtt kevés ruhában, de az intim részei nem látszanak. Másik kettőn nem látszik arc, az egyiken egy foltos alsógatya, a másikon egy tompor van közelről. A levél állításait tényként kezelve hozta le a kormánymédia szerdán.

Gréczy Zsolt megkeresésünkre azt mondta, aljas rágalom, szemenszedett hazugság minden állítás, és ezt be is fogja bizonyítani. Ami a képeket illeti, büntetőfeljelentést tesz, és az eljárás feladata lesz majd, hogy az igazságot kiderítse.

Beszéltünk Gyurcsány Ferenccel is. A DK elnöke szerint onnantól kezdve közügy a történet, ha a zaklatás megalapozott vádja felmerül. „Gréczy Zsolt esetében eddig, a sokadik próbálkozás ellenére sem igazolódott be a vád” – mondta. Az intim fotókat Gyurcsány nem tartja politikai kérdésnek, de ha a zaklatás beigazolódik, annak a DK-n belül természetesen következménye lesz, közölte. Gyurcsány kérdésünkre azt is mondta, természetesen beszélt Gréczyvel, de egyelőre nem politikai kérdésnek tartja az ügyet, így politikai következményeit ezért nem vonta le.