Kommandósok fogták el a magyar embercsempész banda vezetőjét

2019.12.19. 07:22 Módosítva: 2019.12.19. 07:23

Egy embercsempész banda vezetőjét és tagjait fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda december 16-án Sopronban és Mezőfalván, írja a Police.hu.

K. Milánt és társait azzal gyanúsítják, hogy 2019 második felében többször is Nyugat-Európába juttattak illegális migránsokat Magyarországról, Szlovéniából és Horvátországból. A szállítást alkalmanként maguk végezték, illetve magyar állampolgárságú sofőröket bíztak meg.

A magyar nyomozók szorosan együttműködtek a szlovén és a horvát társhatóságokkal, mivel a két országokban 2019-ben több olyan magyar állampolgárságú embercsempészt is elfogtak, akik tagjai voltak a K. Milán által vezetett bűnszervezetnek. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a soproni és a dunaújvárosi rendőrkapitányság emberei december 16-án összehangolt akciót tartottak Sopronban és Mezőfalván a Terrorelhárítási Központ közreműködésével. A 31 éves K. Milán mellett előállították a 21 éves R. Franciskát, és  a 35 éves N. Norbertet. Mindhármuk otthonában házkutatást tartottak.  

A három embert gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfit bűnügyi őrizetbe vették, a  bíróság december 18-án elrendelte előzetes  letartóztatásukat.  Az ügyben további elkövetők elfogása várható, írja a rendőrség.