Bonifác
10 °C
16 °C

Öngyilkos akart lenni a börtönben Portik Tamás

2019.12.19. 06:49 Módosítva: 2019.12.19. 07:06

Öngyilkosságot kísérelt meg börtöncellájában Portik Tamás, akit a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolnak – tudta meg a Blikk

A lap azt írja: a több emberöléssel is összefüggésbe hozott férfi kétszer is megpróbált végezni magával. Először az ereit próbálta felvágni, másodszor a varratokat tépte le a kezéről. Az életét a fegyőrök ébersége mentette meg. 

Bolyai János, Portik Tamás ügyvédje a Blikknek azt mondta: nem tudja cáfolni ezeket az értesüléseket, de  ügyfele kérésére többet nem mondhat erről. 

Portik Tamás az olajszőkítésben élen járó Energol Rt. egyik egykori irányítója volt.  A Prisztás-gyilkosság miatt 15 évre ítélték, az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként tizenhárom évet kapott.

Egy új eljárásban azzal is megvádolták, hogy Gyárfás Tamás őt bízta meg Fenyő János megölésével, és Portik meg is szervezte a gyilkosságot.  Eljárás folyik ellene a  Lakatos Csaba elleni 1996-os merénylet miatt is. A fogathajtóra  1996. november 13-án este az ügetőn négy lövést adtak le,  és három golyó el is találta. Az ügyészség szerint a gyilkosságra Portik adott megbízást.  

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.