Ferenc
10 °C
29 °C

Megáll télre a Szentendrei út felújítása

2019.12.20. 19:11

Felfüggesztik télre az útépítést a Szentendrei út csillaghegyi részén, közölte a BKK az MTI-vel. 

Mint írják,

december 21-től a munkák tavaszi újrakezdéséig ismét mindkét irányban járható lesz a Szentendrei útnak a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti egyirányúsított szakasza, és újra menetrend szerinti útvonalán jár a 134-es, valamint a 923-as busz is.

A munkák felfüggesztését a téli időjárással indokolták. 

A rekonstrukciós munkákra a BKK szerint az útburkolat elhasználódása miatt van szükség. A Szentendrei utat 1075 méter hosszan újítják fel, valamint megújul az Ürömi út Szentendrei útba torkolló 50 méteres szakasza és az ottani orvosi rendelő előtti terület.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával megvalósuló rekonstrukció során újraaszfaltozás mellett, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket. Az útépítés miatt 25 fát vágtak ki és pótlásként 283-at ültetnek, írják.

A fejlesztésről közölték: a Mátyás király úttól a HÉV-pálya kereszteződéséig a kötőréteg felhordásáig elkészült már az aszfaltburkolat felújítása, a záróréteget viszont csak tavasszal fektetik majd le. A HÉV-kereszteződés és a Pünkösdfürdő utca között elkészült a teljes aszfaltburkolat.

A Szentendrei úti fák és a felújítás mizériájáról itt írtunk bővebben>>>.