16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Lemond parlamenti mandátumáról Gréczy Zsolt

DKRCS20191204028
2019.12.20. 19:53

Lemond parlamenti mandátumáról Gréczy Zsolt az év végével, jelentette be a DK országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este. Lemondását azzal indokolja, nem akarja, hogy az ügye, amiben intim fotók jelentek meg róla, ártson vagy teher legyen a pártjának. Ebben a helyzetben szerinte "nem magyarázkodni kell, hanem teszem, amit kell, átadom a mandátumomat (...) Ami számomra lelki teher, azt nem adhatom át a pártomnak".

Döntését Gyurcsány Ferenc pártelnökkel egyeztetve hozta meg ma délután. Hozzátette, mivel mandátumát listán szerezte, a képviselői hely betöltéséről a Demokratikus Koalíció elnöksége dönt majd. 

Gréczy azt is mondta, nyomást egyáltalán nem érzett párttársaitól, hogy lemondjon a mandátumáról, hanem csak szolidaritást. Ennek ellenére ez egy személyes döntés volt, és ebben a helyzetben más nem érdekelte, csak az, hogy a DK-ról ezt a terhet levegye, mondta.

Gyurcsány Ferenc is rögtön reagált Gréczy lemondására. A pártelnök azt írta, Gréczy a történtek után

más körülmények között fog segíteni bennünket. Mi meg vigyázunk rá. Gréczy Zsolt hülyeséget csinált. Magánéleti hülyeséget. De mert közszereplő és a privát képeit valakik nyilvánossá tették, a magánügyből közügy lett. Zsolt az eddig megismert állításokkal ellentétben nem zaklatott senkit.

Ahogy azt megírtuk, rövid időn belül már a sokadik cikk jelent meg arról, hogy Gréczy Zsolt így vagy úgy, de nőket ostromol kéretlenül. A Borsban megjelent, egyébként a vádló Facebook-poszt önkéntes eltávolításával zárult „Dolly Roll-sztori” volt az első. Erről Gréczy azt mondta, a posztot levették, majd mind a zenész, mind annak vőlegénye nyilatkozta, hogy szó sem volt ilyesmiről.

Ezután a Pesti Srácok közölt videót hasonló témában, hasonló állításokkal, amiben a Mi Hazánk egyik munkatársa mondta el videón, hogyan zaklatta őt Gréczy hosszú időn keresztül. Erről Gréczy azt mondta, a nő azt elfelejtette elmondani, hogy nem ő jelentkezett a nőnél, hanem a nő jelölte be, és a beszélgetéseik soha semmilyen intim elemet nem tartalmaztak. És bár hónapokig tartó üzenetváltásról is írtak, igazából 8 napon át váltottak üzeneteket, mondta.

A harmadik ügy egy ismeretlen feladó leveleivel kezdődött. Több újság szerkesztőségét is  megkereste  egy ismeretlen levélíró egy 2015-ös történettel, ami arról szólt, hogy Gréczy, miután megismerkedett egy nővel, már másnap képeket küldözgetett neki magáról, hiányos öltözékben, foltos gatyában. A levélíró csütörtökön újabb fotócsomagot küldött, húsznál is több képpel, ezek még erősebbek voltak. Azt írta, hogy hiába tiltotta le mindenhol a politikust, az tovább zaklatta, több év kellett, mire fel tudta dolgozni a netes molesztálást. 

Én nem tudom, már nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, túl vagyok ezen a történeten. Nem is akarok már emlékezni rá. Mai fejemmel már nyilván nem csinálnám meg

– válaszolta az ATV riporterének arra a kérdésére, elküldte-e valaha ezeket a fotókat valakinek, vagy egyáltalán hogy kerülhettek nyilvánosságra: ő maga küldte, esetleg feltörték a fiókját. Minderre újfent azt válaszolta, ezzel már nem foglalkozik. 

"Én soha senkit nem zaklattam. Ez egy kitalált történet, ami a fényképek birtokában született" - mondta erről újra az ATV-nek, és még most is úgy gondolja, hogy ő ennek az ügynek az áldozata. Szerinte a zaklatási vádakat könnyen cáfolta, az ezek miatt indított perek pedig mennek a maguk útján. Azt is mondta, az ellene felhozott történetek kitaláltak, a "bűncselekménnyel nyilvánosságra hozott" fotók pedig olyan látszatot keltenek, mintha "erkölcstelen figura lenne". Azt ugyanakkor soha nem tagadta, hogy a fényképeket valóban ő készítette.

Gréczy az intim képek megjelenéséről még csütörtökön a Klubrádiónak azt mondta, amikor a Borkai-botrány javában zajlott, akkor Fideszhez köthető körökből megüzenték, hogy "jön a bosszú, jön a visszavágás, Gréczy Zsolt készüljön, ő lesz a célpont".

(Borítókép: Gréczy Zsolt a DK parlamenti képviselője Pollreisz Balázs az MSZP győri szervezetének elnöke polgármester-jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatón Győrben 2019. december 4-én. Pollreisz Balázs a szocialisták a DK a Momentum az LMP a PM és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás jelöltje. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt. / MTI / Krizsán Csaba)

   • Tippek
  • Hírek