Ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont egy oroszlán miatt

2019.12.20. 13:20 Módosítva: 2019.12.20. 15:23

Cikkünk frissül.

Olvasóink szerint ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont, mert egy oroszlán kiszökött az elzárt kifutóból. Az olvasók szerint a medveotthon teherautójával vitték ki őket a területről.

Az Index megkereste Kuli Bálint, a medveotthon állatokért felelős igazgatóját, aki kérdésünkre elmondta, az oroszlán csak egy látogatók elől elzárt területre ment ki. Már elfogták, senkinek nem esett bántódása.

Fél 11-kor érkeztünk 2 kicsi gyermekkel, bementünk, megnézték az állatokat, oroszlánokat. De nem mentünk körbe, elmentünk az oroszlánokig, aztán vissza. Elmentünk a játszótérre, ott voltunk 1 órája, aztán elkezdett 2 férfi kiabálni és integetni, hogy kiszabadult egy oroszlán. Elkezdett mindenki kifelé szaladni, a kisebbik gyereket kézben vittem, a nagyobbat, szegényet, meg húztam magam után. Végül egy hölgy visszafordult, és segített vinni a nagyobb gyereket. A parkolóban vártunk, azt láttuk, hogy megy ki több autó. Még most is remegek, félelmetes volt

– meséli egy szemtanú olvasónk, akinek a pénztárnál nem tudták megmondani, hogy pontosan mi történt, de felajánlottak neki egy hűtőmágnest. 

Egy másik olvasó cáfolja, hogy csupán olyan helyre jutott el az oroszlán, amely el van zárva a látogatók elől.

 Ő nyolc hónapos terhesen volt a parkban két gyerekkel, amikor azt hallották, hogy ingerültek az oroszlánok, oroszlánbőgést lehetett hallani a kifutóból. Olvasónk szerint az oroszlán úgy jutott ki, hogy az egyik gondozó, aki bement lecsitítani az állatokat, nyitva hagyta az ajtót, ezen át szökött ki az állat, és elindult abba az irányba, ahol a kisoroszlánok vannak. 

Ez abszolút emberi felelőtlenség volt

– meséli. Keresni akartak egy elzárt egy helyet, de nem találtak. Hívták a medveotthont, hogy ott ragadtak. Eltelt két-három perc, és akkor jöttek a gondozók, és intettek, hogy szaladjanak. Próbálta rábízni a nagyobb gyerekét egy gondozóra, a másikat pedig kézben vitte. Végül egy szolgálati épületbe vitték őket, és ott töltöttek háromnegyed órát, mire megjött az ember az altatólövedékkel. Háromnegyed óra múlva vitték el őket teherautón. 

A 24.hu kérdésére a település polgármestere, Pásztor Béla azt mondta, hogy a kiszökött oroszlánt, amely állítólag szelíd, hússal foglalták le az állatorvos kiérkeztéig, majd amint megjött a szakember, elaltatták, és visszavitték a helyére. Pásztor elmondta, hogy jegyzőkönyvbe vették az esetet, és vizsgálatot indítanak.  

Egy felvétel is érkezett a nyugtalan állatokról, majd arról, ahogy az egyik vendég menekülni kezd.

Nyugtalan oroszlánok

Ha Ön is ott volt a medveotthonban az incidens idején, írjon nekünk és/vagy küldjön képet az ugyelet@mail.index.hu címre, köszönjük!

Mint nyáron megírtuk, nyolc felnőtt és két kölyökoroszlán költözött a  Veresegyházi Medveotthonba, akik korábban egy román vándorcirkusz fellépői voltak, és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. 

Öt éve egy farkas szabadult ki a medveotthonból, akit pár órával később Mogyoródon találtak meg.