Beült a sofőr mellé, megrúgta, majd ellopta a telefonját

2019.12.23. 13:51

Szombat délután Budapesten az Andrássy úton egy nő parkolt az autójával, egy férfi kinyitotta az ajtót, megrúgta a sofőrt, majd beszállt mellé.  

A BRFK az MTI érdeklődésére közölte, hogy a férfi először angolul, majd arabul kiabálni kezdett a nővel, aki megpróbált elszaladni és segítséget kérni, de a támadó utána futott, visszarántotta és többször arcon ütötte.

A nő segítségére siető járókelőt a gyanúsított szintén megütötte.  A támadó ezután kivette a nő kezéből a telefonját. A dulakodást egy másik járókelő is észrevette, próbálta feltartóztatni az elkövetőt, de nem sikerült neki.

A rendőrök a személyleírás alapján, fél órával a támadás után a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a 25 éves szír állampolgárságú férfit, aki a nála talált iratok szerint német menekültstátusszal rendelkezik.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A sértett és a segítségére siető egyik férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta, hogy a vádhatóság indítványozta a nyomozási bírónál az elkövető letartóztatását. Ezt azzal indokolták, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya és a személyi körülményeivel kapcsolatos információk alapján feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a hatóság elől elszökne, elrejtőzne.

Frissítés: a bíróság letartóztatásba helyezte a 25 éves férfit. Az M1-nek Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőt helyettesítő főügyésze elmondta: a megalapozott gyanú szerint elkövetett bűncselekmény, a rablás kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, továbbá a férfi magyarországi tartózkodásának céljáról sincs részletes adat, ezért indokoltnak látták a letartóztatást.

A bíróság hétfőn mintegy négyórás meghallgatást követően rendelte el ezt az ügyészségi indítványnak megfelelően. A nyomozásba a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott, ők az MTI szerint azt vizsgálják, hogy A.S.-nek korábban volt-e köze a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez, illetve kikkel állt kapcsolatban mióta 2015-ben Európába jött.