Megszólalt a rendőrség a budapesti hostelben meghalt orosz zongoraművész ügyében

2019.12.25. 11:38 Módosítva: 2019.12.25. 11:47

December 22-én holtan találtak egy budapesti hostelben egy baskírföldi zongoraművészt, a 27 éves Elina Valijevát, írja az RT.com. (Bár az orosz lap az Otto Studiost jelöli meg helyszínként, a szállásadó az Indexnek jelezte, hogy nem náluk történt az eset, nincs is több információja arról, melyik lakásban.)

Kérdésünkre a budapesti orosz nagykövetség munkatársa megerősítette a művész halálát, aki feltehetően valamiféle gázmérgezésnek esett áldozatul. Valijeva kisérőjét, egy orosz állampolgárt, aki vele volt az újlipótvárosi hostelben, szintén mérgezéses tünetekkel ápolják a Péterfy Kórházban, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A BRFK tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a halálesetet, amelyet "az elsődleges adatok szerint egy fürdőszobában elhelyezett gázkészülék hibás működése okozott", a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja, az idegenkezűség gyanúját kizárták.

A zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott. 

Az orosz nagykövetség elmondta, hogy jelenleg a magyar hatóságokkal kapcsolatban vannak, és próbálják kideríteni, hogy mi lehetett pontosan a tragédia oka, majd intézkedni fognak az elhunyt zongorista hazaszállításáról. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport