Hamis pénzzel fizetett a drogért, gázpisztollyal fenyegette meg a dílere

2019.12.29. 11:29

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság december 28-án, írja a police.hu. A feljelentő azt mondta a rendőröknek, hogy december 27-én 18 óra körül egy győri üzlet mögötti útszakaszon, két ismerőse fegyverrel megtámadta.

A nyomozás során derült azonban ki, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, melynek során hamis bankjeggyel fizetett a drogért.

A rendőrségi beszámoló szerint ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, és másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, és azzal számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át őt. A férfi miután kiszabadult támadói kezei közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

Kábszer közeli

A rendőrök szombaton a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a nála tartott kutatás során megtalálták a támadáshoz használt gáz- és riasztófegyvert – melynek tartására engedéllyel rendelkezett –, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket.

A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások ugyanezen a napon lakásán elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot is. A két támadót előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott kábítószerre. A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök szintén kábítószergyanús növényi származékot találtak. A helyi rendőrkapitányságon az ő drogtesztje szintén pozitív eredményt mutatott, ezért külön büntetőeljárás keretében, gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.