Schmidt Mária: Nem értem, mi az, hogy klímasemlegesnek kell lenni? Azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?

2019.12.30. 18:19 Módosítva: 2019.12.30. 19:25

A baloldali elit azért kezdte el „használni” a klímaváltozás témáját, mert ideológia nélkül maradt – többek között erről beszélt a XXI. Század Intézet és a Terrorháza vezetője a Hír TV-n futó Bayer Show vasárnapi adásában. A 444.hu vette észre, hogy a műsorban Schmidt több érdekes kijelentést is tett a klímavészhelyzettel kapcsolatban. 

És ez az elit ott maradt ideológia nélkül. És erre használja most ezt a klímát, ezt a klímavészhelyzetet, vagy klímaváltozást, vagy... Nem tudom, hogy... Mi az, hogy klímaváltozás? Minden változik a világban, semmi se állandó. A klímának kéne állandónak lenni? Nem értem, a szavakat se értem, amiről beszélnek. Nem értem, hogy mi az, hogy klímasemlegesnek kell lenni? Az azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?

A monológ ezen pontján a műsorvezető, Bayer Zsolt jóízűt nevetett. Majd Schmidt így folytatta:

Egy teljesen apokaliptikus víziót felfestve próbálnak ránk erőszakolni dolgokat! De ki fogja ebből a rövidebbet húzni? Nyilván azok, akik a bérből és fizetésből élnek. Csak most éppen nem valamilyen szocializmust építünk, hanem most éppen...

Itt Bayer közbeszólt:

Megmentjük a Földet.

Schmidt kételkedik abban, hogy Európának érdemes ezt csinálnia, mert szerinte több nagy kibocsátó, például India, Kína vagy az Egyesült Államok nem vesz részt azokban a környezetvédelmi akciótervekben, amelyeket az Európai Unió elfogadott. 

Ez egy harakiri lesz? Most azt fogjuk kikísérletezni, hogy hogyan tudjuk mi magunkat tönkretenni?

– mondta. (33:31-től kezdődik a baloldalra és a klímavészhelyzetre vonatkozó gondolatmenet.)

A 444 felidézi, hogy Orbán Viktort októberben megkérdezték arról, mit gondol a klímaválság és a baloldal kapcsolatáról. Akkor a miniszterelnök azt mondta a parlamentben:

aki szerint a klímaváltozás egy kommunista trükk, az nem normális.

A vasárnapi Bayer Show-ban a baloldallal kapcsolatban nemcsak a klímaváltozást emlegette Schmidt Mária, hanem arról is beszélt, hogy ez a politikai oldal korábban a munkásosztály képviselője volt, mára azonban az értelmiség lett a fő bázisa. Szerinte például Magyarországon olyan helyeken nyert a baloldal, ahol az elit, az értelmiség lakik.

Hol nyertek? Azokban a kerületekben, ahol az elit lakik. Nem vidéken meg az elhanyagolt területeken. Ezek az értelmiségiek, és ezek azok, akik jól keresnek, világot látnak, úgy gondolják, hogy az ő munkájukkal bárhova elmehetnek

- tette hozzá Schmidt.