Kigyulladt egy Párizsba induló repülőgép Debrecenben

2020.01.04. 21:52

Vészcsúszdákon szállították ki a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatának utasait a debreceni repülőtéren szombaton az esti órákban, mert utasok beszámolói szerint kigyulladt a repülőgép segédhajtóműve - írja az Airportal.hu.

A lap közzétett egy utas által készített videót is, amelyen az látható, hogy az utasok a Wizz Air Airbus A320-as első ajtajain, vészcsúszdákon keresztül hagyják el a repülőgép fedélzetét. A felvételen tűzoltó is látható.

A Debrecen Airport az AIRportal.hu megkeresésére azt közölte, hogy szombaton – menetrend szerint 18:35-kor – Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett.

A közlemény hozzáteszi, hogy a repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását. A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

A depreceni repülőtér külkapcsolati munkatársa az MTI-nek is megerősítette, hogy senki sem sérült meg.  Nagy Krisztina közleménye szerint szombaton a menetrend szerint 18:35 órakor Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását.

Wizz Air: Nem is volt tűz

Szombat este háromnegyed 11-kor a Wizz Air közleményt küldött az MTI-nek, ebben azt írják, hogy valójában nem gyulladt ki a gép:

Nem volt tűz a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át.

A Wizzair gépét azt követően ürítették ki a debreceni repülőtéren, hogy a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – állítja a légitársaság.

A közlemény szerint a leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítanak, a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is.