Zoltán
-4 °C
9 °C

Demjén Ferenc-dallal tüntettek a diákok a fűtetlen tatai gimnázium udvarán

2020.01.08. 19:54 Módosítva: 2020.01.08. 22:30

Hétfő óta nincs fűtés az Eötvös József Gimnáziumban Tatán, így a diákoknak sálban és sapkában kell ülniük az órákon. A 24.hu információi szerint kedden 11-14 fokot mértek a tanulók, ezért aznap haza kellett menniük a harmadik óra után. 

Szerdán ugyan melegebb volt 1-2 fokkal, de csütörtökre megelégelték a diákok a takarók alatti tanulást, és az udvaron tüntettek, stílusosan Demjén Ferenc Jégszív című klasszikusát énekelték el, amiről egy videót fel is töltöttek. 

A 24.hu-nak megszólalt egy diák, aki szerint csak annyit tudnak, hogy elromlott a fűtés, de hogy mikor javítják meg, arról senki nem adott nekik tájékoztatást. A lap kereste az iskola igazgatóját, Barsi Évát, aki szerint az intézményben a téli szünet utáni iskolakezdéskor több helyiségben a hőmérséklet alacsony volt (16-17 fok) annak ellenére, hogy a fűtés be volt kapcsolva. Ennek fő oka,hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja. A javítás során kiderült, hogy a működő 4 kazán közül egy meghibásodott. A működő 3 nagy teljesítményű kazánnal a fűtés kisebb kapacitással, de biztosítható. A folyosók, valamint a tornacsarnok teljes felfűtése még nem biztosított.

A mai napon a tantermek közül néhány kivételével a hőmérséklet elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat helyeztünk el, illetve kértük a kollégákat, hogy ahol úgy látják, hogy nem megfelelő a hőmérséklet, abból a teremből a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani. A tankerület műszaki szakterületének munkatársa is személyesen győződött meg a fűtési rendszer működéséről, illetve intézkedtek arról, hogy az intézményben minél hamarabb mindenhol megfelelő hőmérséklet legyen.