Mától Rácz Zsófiának kell meghallania a fiatalok hangját

2020.01.08. 15:03

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki szerdán Rácz Zsófiát - közölte Novák Katalin az MTI-vel. 

Az államtitkár ismét elmondta, hogy mi lesz Rácz feladata. 22 éves helyettesének kell majd a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallania, megértenie és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítania a döntéshozó fórumokhoz.

Szintén feladata lesz, hogy a kormányzat által a magyar fiataloknak kínált lehetőségeket olyan formában juttassa el, ismertesse meg az érintettekkel, ahogy azt ők "megértik, meghallják" - tette hozzá.

Novák Katalin ezek között az ingyenes nyelvvizsga és KRESZ-vizsga megszerzését, az otthonteremtéssel, családalapítással kapcsolatos programokat, külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, tehetséggondozó és szakképzési programokat, illetve a fiatal gazdáknak szóló különböző lehetőségeket emelte ki.

Kinevezése alkalmából Rácz is megosztott egy fiatalos videót:

Rácz Zsófia kinevezése nem ment zökkenőmentesen, amikor Novák bejelentette, hogy ő lesz a Fidelitas élére távozó Illés Boglárka utóda, törvény szerint még nem lehetett volna kinevezni, mivel Rácz még nem szerezte meg jogi diplomáját. Aztán a parlament gyorsan módosította a vonatkozó jogszabályt, hogy mostantól diploma nélkül is lehessen valaki ifjúságügyért felelős helyettes államtitkár. 

Az ügyben sokan elmondták véleményüket, a fejleményekről mi is több cikkben beszámoltunk, legutóbb ebben