Gesztesi haláláról szóló posztjába bukott bele a szocialista politikus

2020.01.09. 15:28

Az Origo szerdán közölte Egerfai József MSZP-s politikus Gesztesi Károly halálával kapcsolatban a Facebookon megfogalmazott gondolatait. A decemberben a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottsági tagságába delegált baloldali politikus előbb Gesztesi Károly halála – pontosabban azt azt kísérő médiafelhajtás – kapcsán arról posztolt, hogy

az elmúlt évben sok fontos – kimondom, nála fontosabb - halottról nem szólt ennyi hír cikk, persze az, hogy egy celeb halála sok más celebet felizgat, azt értem.

Majd pedig a posztot kifogásoló egyik kommentelőnek azt válaszolta.

össztársadalmi hasznosság alapján biztosan van különbség halott és halott között.

Egerfalvi amúgy meglehetősen kacskaringós utat járt be. Vadai Ágnes volt férje 1994 és 2010 között az MSZP fővárosi önkormányzati képviselője volt, a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-vel kötött tanácsadói szerződése miatt rendőrségi nyomozás is indult ellene. 2013-ban azután átigazolt a szocialistáktól a DK-hoz, később azonban visszatért az MSZP XIII. kerületi szervezetébe. 2019. december 11-én delegálta Karácsony Gergely a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottsági tagságába, a főpolgármester döntését a fővárosi közgyűlés szentesítette.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#budapest #várkertbazár #castlegardenbazaar

József Egerfai (@civiljozsef) által megosztott bejegyzés,

Miután azonban napvilágra kerültek Gesztesi halálával kapcsolatos megjegyzései, Egerfalvi bocsánatot kért Gesztesi családjától, és lemondott fb-tagságáról. Döntésével Karácsony Gergely is egyetértését fejezte ki csütörtöki posztjában:

A kegyeletsértés nem tolerálható, az emberi méltóság tisztelete a legelemibb alapkövetelmény. Ha ezeket az elveket magánlevelezésben sérti meg valaki, akkor sem tolerálható. Ha a lakájmédia tárja fel, akkor sem. Helyes döntés, hogy Egerfai József megkövette mindazokat, akiket megsértett és lemondott a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelőbizottsági tagságáról.