Megint piros pöttyök hozzák a frászt a római-partiakra

DSC 6725
2020.01.09. 05:12
Ismét piros festékfoltok jelentek meg a Római-part fáin a Kadosa utca és a Losonc utca közötti szakaszon, ami alaposan megrémítette a helyieket.

Gyakorlatilag minden fát megjelöltek piros festékfolttal. Ha netán azt jelentik, hogy a jelölt fákat kivágják, akkor gyakorlatilag pusztasággá válik a terület

– írta lapunknak olvasónk, Bence.

Hogy kiderítsük, mi történt, megkerestük Tóth Zsolt favizsgáló szakmérnököt, a római-parti civil szervezetek szakértőjét, aki elmondta, hogy a piros pöttyök nem jeleznek előre semmiféle fapusztítást a sétányon.

Mindössze arról van szó, hogy a Duna-parti területen három sávban három vagyonkezelője is van a fáknak: a vízügy (közvetlenül a folyó mellett), a Főkert (a sétány mentén) és a kerületi önkormányzat a sétánytól a lakott részek felé. A vízügy felállította a saját fakataszterét, a piros pöttyök pedig azokat a fákat jelölik, amik a Főkerthez tartoznak.

A Római-partra tervezett mobilgát már Tarlós István idejében is erősen feltételessé vált, de a főpolgármester-váltással és az óbudai polgármester lecserélődésével még távolibb eshetőség lett (a pünkösdfürdői gátat ettől függetlenül megmagasították, a területet szegélyező két, Dunába folyó patak is kap árvízvédelmet).

Tóth Zsolt elmondta, hogy a civilek próbálnak rendet tenni most a területen, sok fát ültettek, frissítik a vegetációt, balesetmentesítenek, megerősítették a partot, szóval jó irányba haladnak a dolgok.  • Hírek
  • Csok