Megszüntették a letartóztatását, még aznap kirabolt két embert

2020.01.09. 11:32

Egy 39 éves férfit és egy 57 éves nőt rabolt ki egy 19 éves, büntetett előéletű férfi 2020. január 6-án, aznap, amikor a letartóztatásából szabadult, ezért a Gödöllői Járási Ügyészség kezdeményezte újbóli letartóztatását, írja az ügyészség.hu.

A gyanú szerint a 19 éves férfi késő délután, Kerepesen kitépte egy 39 éves férfi kezéből a táskáját és azzal elfutott. A sértett utánakiabált, mire az elkövető visszaszaladt hozzá és többször ököllel arcon ütötte. A férfi az ütésektől a földre esett. Ezután az elkövető megpróbálta kivenni a kabátzsebéből a pénztárcáját és a mobiltelefonját, ami csak azért nem sikerült, mert a férfi ellenállt. A dulakodásra felfigyelt egy autós és a közelben megállt. Az elkövető ekkor elmenekült.

Ezután pár perccel a gyanúsított az előző helyszíntől nem messze megszólított egy 57 éves nőt, akit a gyanú szerint a földre rántott és a testén több helyen megütött, illetve megrúgott. A verés közben közölte a nővel, ha nem adja oda a táskáját, összeszurkálja. Ezután a sértett táskáját – benne értékeivel és irataival – megszerezte és a helyszínről elmenekült.