Tamás
-7 °C
8 °C

Magyarországról futtatott külföldön több nőt egy miskolci férfi

2020.01.10. 10:45

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai január hatodikán délelőtt, Miskolcon fogták el a megyei rendőrök segítségével azt a 45 éves férfit, aki a nyomozás adatai szerint kapcsolatot tartott fenn több olyan nővel, akik külföldön prostitúciós munkát folytattak. Napi szinten beszámoltatta és tanácsokkal látta el őket, illetve magatartási szabályokat írt elő részükre. Megtiltotta például, hogy szórakozni járjanak vagy alkoholt fogyasszanak, illetve hogy külföldön pénzt költsenek. A prostituáltak által hazahozott összeg nagy részét elvette tőlük, és részben ebből fedezte mindennapi életvitelét, írja a police.hu.

A nyomozók azt is megállapították, hogy több nőt is toborzással próbált meg beszervezni, dániai prostitúciós munkát ajánlott nekik, egyikük ekkor még fiatalkorú volt. A férfi többmilliós haszonnal kecsegtető munkát kínált úgy, hogy a lányok utaztatását, elszállásolását ő megszervezi. Az üzlet elmaradása nem az elkövetőn múlt, a nők mondtak nemet neki a felkínált ajánlatra.

A rendőrök a férfit többrendbeli emberkereskedelem, valamint kitartottság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók kutatást tartottak a férfi otthonában, ahol nagy mennyiségű készpénzt (dollárt), valamint a bűncselekményhez kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. Hasonló bűncselekménnyel összefüggésben a férfi nem először került a hatóság látókörébe, egy szintén emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaként a rendőrök korábban már eljárás alá vonták. A 45 éves miskolci férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték.