Megölték a volt védőnőt, mert fel akarta jelenteni őket az ellopott pénztárcája miatt

2020.01.10. 12:45 Módosítva: 2020.01.10. 14:34

Egy hónapra elrendelték annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy aljas indokból meggyilkoltak egy korábban védőnőként is dolgozó, 77 éves, egyedül élő asszonyt Vámosmikolán, írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék. Az elkövetéssel egy 33 éves nőt és egy 20 éves férfit gyanúsítanak.

A gyanúsítottak, L.H. és D. J.  élettársi kapcsolatban éltek Vámosmikolán, többször segítette ki őket kisebb dolgokkal a közelükben lakó, 77 éves, egyedül élő sértett. Miután L. H. 2020. január 6-án bement a sértett házába, és ellopta a pénztárcáját és a hűtőjében tárolt élelmiszerét, az idős asszony közölte vele: feljelenti, ha nem adja azokat vissza neki. Mivel a gyanúsítottak ellen már volt folyamatban büntetőeljárás lopás miatt, tartottak a feljelentéstől, ezért elhatározták, hogy megölik az idős nőt - olvasható a bírósági közleményben. 

D. J. másnap ezért dél körül áthívta a sértettet a vámosmikolai házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcát. Amikor a nő átment hozzájuk, bántalmazták, illetve késsel is több alkalommal megsebezték. Az asszony ezután a helyszínen elhunyt. D.J. és L.H. az idős áldozat holttestét egy zsákba csomagolta, és elásták a házuk udvarán. Az aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés büntetési tétele életfogytig tartó szabadságvesztés.

A végzés az elsőrendű gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, míg a másodrendű gyanúsított védőjének 3 munkanap gondolkodási ideje van. Így az ő esetében a döntés nem végleges, de végrehajtható. 

A helyi hírportál, a Hídlap úgy tudja, hogy az áldozat egy köztiszteletben álló nő volt, aki korábban védőnőként is dolgozott. A helyi lakosokat megrázta a hír, a közösségi oldalakon többen azt mondták, hogy újra kellene szervezni a polgárőrséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport