Meghalt egy ember a debreceni lakástűzben

2020.01.11. 10:48

Egy ember életét vesztette lakástűzben szombat reggel Debrecenben, a körülményeket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja - közölte Plásztán-Kopcsa Kamilla, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője az MTI-vel.

A tűz egy Füredi úti társasházban keletkezett, a második emeleti lakás teljes terjedelmében égett. A tüzet a kigyulladt lakás fölött lakó tűzoltó észlelte, aki azonnal értesítette kollégáit meg a házban lakókat, és megkezdte a mentést.

Tizenegyen önállóan el tudták hagyni az épületet, de tizenkét embert a tűzoltóknak védőmaszkban kellett kimenekíteniük a füsttel telítődött lépcsőházon keresztül.

A Haon.hu úgy tudja, hogy a kigyulladt lakásban élő idős ember vesztette életét.

A lángokat már megfékezték a tűzoltók, de a társasház lakói még egy autóbuszban várják, hogy visszatérhessenek otthonukba.

Tihanyban egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki

Egy családi ház tetőszerkezete ég Tihanyban, a Mádl Ferenc téren, olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. A tűzhöz a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral oltják a lángokat.

Egy olvasónk levideózta a tüzet: