Egy volt LMP-s is beszáll az MSZP és a Momentum angyalföldi csatájába

2020.01.13. 22:11

Tempfli Józsefet indítja a Fidesz a március 1-jei időközi önkormányzati képviselő-választáson Budapest tizenharmadik kerületében, nyilatkozta Harrach Tamás, a párt választókerületi elnöke az Azonnalinak

Az LMP-ből a Fideszbe nyargalt át

„Tempfli József tényleg egy jó képviselő, állhatatos ember. Olyan energikus és akkora a munkabírása, hogy ez alkalmassá teszi erre a szerepre, emellett a Fidesz is igyekszik majd teljes mértékben támogatni őt. Tempfli kampányszlogenje egyébként az lesz, hogy a „stresszmentes energia" - fogalmazott Harrach a portálnak.

TEMPFLI 2014-BEN MÉG AZ LMP KOMPENZÁCIÓS LISTÁJÁRÓL JUTOTT BE A 13. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETÉBE, TAVALY AZONBAN EGY HIRTELEN VÁLTÁSSAL MÁR A FIDESZ SZÍNEIBEN INDULT A 7. VÁLASZTÓKÖRZETBEN.

Karácsonyi Zoltán ellenzéki jelölt nagyon simán nyert itt ellene (2515 - 815 szavazat), a Fidesz kompenzációs listájának 10. helyéről pedig esélye se volt Tempflinek bekerülni a testületbe. 

Repedés az ellenzéki összefogásban

Azért lesz időközi választás Angyalföld kilences számú választókörzetében, mert az itt megválasztott momentumos Kerpel-Fronius Gábor Budapest főpolgármester-helyettese lett, és mivel a két poszt összeférhetetlen, az előbbi posztjáról lemondott. 

Durva vita alakult ki ezután az MSZP és a Momentum között, hogy melyik párt jelölhet embert a megüresedett posztra. Kerpel-Fronius szerint a kerület szocialista polgármestere, Tóth József és a társai erős nyomás alá helyezték a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti, hogy a jelölés jogát adja át nekik. "Ezt az erős nyomás alatt meg is tettem, néhány perccel az alakuló ülés kezdete előtt" - fogalmazott a főpolgármester-helyettes. 

A Momentum országos elnöksége azonban egy héttel később felülbírálta a döntését, és bejelentette, hogy saját jelöltet indít, Polyák Krisztinát. 

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet

- reagált az MSZP hamarosan, majd december közepén bejelentették, hogy Vaju Viktóriát indítják az időközi választáson. Január 27-éig lehet leadni az induláshoz szükséges ajánlásokat, eddig a Momentum és a Mi Hazánk jelöltjeit vették nyilvántartásba. 

Az MSZP és a Momentum összeveszéséről itt írtunk részletesebben