93 éves férfit fosztogatott négy fiatal nő éveken át

2020.01.13. 12:03

Vádat emelt a veszprémi ügyészség négy fiatal nő ellen kifosztás és más bűncselekmények miatt, miután 2016 szeptemberétől 2018 nyaráig összesen 9 és fél millió forintos kárt okoztak egy Balaton-parti településen élő 93 éves férfinek.

Az idős emberrel először egy 18 éves nő ismerkedett meg egy internetes hirdetés révén, majd rendszeresen feljárt a férfi lakásába. Egy évvel később a fiatal lányon keresztül egy 27, egy 30 és egy 37 éves nővel is megismerkedett az idős férfi, akik ezután szintén rendszeresen látogatták őt, hol egyedül, hol többen egyszerre.

A vádirat szerint a nők kihasználták a feléjük áradó bizalmat, és sorozatosan készpénzt, ezüst evőeszközkészletet, órákat, porcelántárgyakat és egyéb értékeket loptak el a férfitól.

Egyikük, aki a közel 300 000 forint értékű ezüst evőeszközkészletet lopta el, a zálogházba vitte az értékes tárgyakat, majd később a sértettől kért pénzt annak visszaváltására. A nő ezt követően még háromszor lopta el és adta zálogházba ugyanezt a készletet, majd váltatta vissza a sértettel. ... Egy másik nő a többiek által eltulajdonított tárgyak visszaszerzését ajánlotta fel a férfinak, akitől erre összesen 340 000 forintot kért és kapott, a tárgyakat azonban nem szerezte vissza, és az nem is állt a szándékában

- olvasható az ügyészség közleményében.

A négy nő összesen 9 és fél millió forintot meghaladó kárt okozott a férfinek. Három vádlottal szemben végrehajtandó, eggyel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség. Utóbbi nő két pecsétgyűrűt lopott a sértettől, amiket akkori barátjának adott. A férfi bár tudta, hogy a gyűrűk lopottak, zálogházban értékesítette azokat, ezért vele szemben orgazdaság miatt közérdekű munka kiszabását kérték.