Műtétek maradnak el és látogatási tilalom van az Idegtudományi Intézetben

2020.01.13. 13:30

Elmarad a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – erről értesítették egyik olvasónk rokonát. A döntést szűkszavúan azzal indokolták, hogy az osztály fertőzés miatt le van zárva, ezért nemcsak az övét, hanem mások operációját is elhalasztják, ismeretlen időpontra. Úgy tudjuk, az érintett osztályokon hányós-hasmenős fertőzés nehezíti a gyógyítást.

Az Index megkeresésére az intézet azt közölte, hogy a Facebookon tettek közzé tájékoztatást a kérdésben. Eszerint az intézményben múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén.

A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk

– írják a Facebookon közzétett bejegyzésben. A poszthoz érkező kérdésekre egyébként maga a főigazgató válaszolgat. Innen kiderül, hogy az intézkedés a járóbeteg-rendeléseket nem érinti. Arról, hogy milyen fertőzésről van szó, és mikorra tolják a műtéteket, később ígértek tájékoztatást. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.