Többször is megverte társát a 17 éves fiú a kaposvári gyermekotthonban

2020.01.13. 12:18

Félelemben tartotta, sokáig ezért nem derült ki, hogy rendszeresen bántalmazza társát az a 17 éves fiú, aki legutóbb december 29-én verte meg áldozatát az egyik kaposvári gyermekotthonban. Arról a verésről viszont egy harmadik fiú videót készített, ami felkerült a Facebookra, és a rendőrséghez is eljutott. 

A felvételen az látszik, hogy a kamasz gátlástalanul üti és rúgja áldozatát, aki hiába könyörög, hogy ne bántsák.

A rendőrség aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint folytatólagosan elkövetett, minősített személyi szabadság megsértése bűntette miatt indított ellene eljárást. Még aznap kihallgatta a videót készítő fiút és a megvert gyereket is. A verekedő tinédzser viszont megszökött, de néhány óra alatt elfogták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. 

A bíróság hétfő délelőtt elrendelte a fiú letartóztatását, amit javítóintézetben kell letöltenie

– mondta az Indexnek Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője. 

Csapó hozzátette, hogy a 17 éves fiú korábban nem volt büntetve, és más büntetőeljárás sincs folyamatban ellene. A nyomozás eddigi adatai szerint a tinédzser legalább háromszor bántalmazta társát, de csak egy olyan esetről tudnak, amiről videó is készült. 

Mivel ezen a felvételen jól hallható, hogy a videót készítő harmadik fiú a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért őt súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, mint bűnsegéd gyanúsítják a nyomozók. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a videó nyilvánosságra kerülése után belső vizsgálatot rendelt el. Érdeklődtünk az Emminél a vizsgálat eredményéről és a megvert fiú elhelyezéséről, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

Frissítés: Megkaptuk az EMMI válaszát, melyben azt írják, hogy „a sértett gyermeket az orvosi vizsgálat után visszaengedték a gyermekotthonba, ahol most is tartózkodik és minden pszichológiai segítséget megkap. Az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás is zajlik, erre tekintettel, annak a lezárásáig további tájékoztatást nem tudunk adni.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport