Mégis folyik eljárás Donáth László ellen szeméremsértés miatt

2020.01.13. 12:43

Ismét kihallgatták Donáth Lászlót, aki 16 évig volt parlamenti képviselő az MSZP színeiben, és habár a lelkész azt mondta január elején az ATV-nek, hogy szó sincs szeméremsértési ügyről, pusztán könnyű testi sértésről, a Pesti Srácok mást állít. 

Donáth Lászlót zaklatásért jelentette fel egy nő, miután állítása szerint munkahelyén, egy budapesti szeretetotthonban az ott lelkészként dolgozó Donáth tavaly nyár elején egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt. A hatóságnak beszámolt arról is, hogy a lelkész korábban sem bánt vele megfelelően, szexuálisan zaklatta, és ajánlatot tett neki. Állítása szerint Donáth másokat is molesztált, mondta ősszel a Hvg.hu-nak.

A Fővárosi Főügyészség az Index megkeresésére közölte, hogy 

a kérdezett ügyben a megalapozott és 2019. decemberében közölt gyanú tárgya aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége.

A nyomozás további állásáról részleteket nem közöltek, tekintettel a folyamatban lévő eljárásra. Korábban azt írtuk, hogy az ügyben tényfeltáró vizsgálatot indított az evangélikus egyház. Lapunk kérdésére most annyit válaszoltak, a vizsgálat még nem zárult le.