Már nem tulajdonos a zughotelt működtető cégben a fideszes parlamenti képviselő

2020.01.14. 13:37

Becsó Zsolt Nógrád megyei fideszes parlamenti képviselő az Opten adatai szerint december 18-án kilépett az Ublot Kft. tulajdonosai közül – írja a 24.hu.

A kilépés időzítése azért érdekes, mert alig néhány nappal azután történt, hogy a 24.hu megírta: engedély nélkül működtet zughotelt a Nagymező utca 66. szám alatt az Ublot Kft., amelynek egyik tulajdonosa ekkor maga a politikus, a másik pedig M. Arnold, képviselő barátja volt.

Becsó az Ublot Kft.-ben évekig többségi befolyással bírt, mielőtt az Opten adatai szerint tavaly decemberben a korábbi tulajdonostársból, Molnár Andorból lett többségi tulajdonos. Nemcsak a fideszes képviselő távozása ment gyorsan, a 24.hu információi szerint néhány nappal a zughotelről beszámoló eredeti cikk megjelenése után megszerezte a cég a szálláshely működtetéséhez szükséges engedélyeket.

A fideszes képviselő korábban a Blikknek azt nyilatkozta, nem vett részt annak a cégnek az operatív vezetésében, amely engedély nélkül működtet szállodát Budapest belvárosában. Sőt, azt is állította, hogy „a tulajdonrésze eladásáról 2018 szeptemberében született döntés, és hogy ezt a cégbíróság is rövidesen bejegyzi”.

A 24.hu értesülései szerint a terézvárosi önkormányzat az Ublot Kft. kapcsán felvette a kapcsolatot a NAV-val. A jelenlegi információk alapján ugyanis úgy tűnik, Bacsóék több éve működtethettek engedély nélkül szállást. Márpedig ha ez valóban így volt, akkor a négyszázalékos idegenforgalmi adó megspórolásával akár milliós nagyságú adóbefizetést mulaszthattak el.