Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Marad a sűrű, tartós köd, és hó is lehet

DBZOL20170203009
2020.01.14. 18:53 Módosítva: 2020.01.14. 19:15

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű köd veszélye miatt – írja az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti veszélyjelzésében azt írta: éjszaka az ország döntő részén borult, párás, többfelé ködös idő várható, zúzmarával. A látási viszonyok csak a nyugati, északnyugati megyékben lehetnek nagyobb területen kedvezőbbek.

Szerdán a Dunántúl nyugati részein már nagy területen szakadhat fel a rétegfelhőzet, emellett a Dél-Alföldön is javulhatnak a látási viszonyok. Az ország északi, északkeleti harmadán – azon belül főleg az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a középső területeken – ugyanakkor változatlanul borús idő várható, többfelé zúzmarás köddel.

A borult, ködös tájakon előfordulhat hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás.

Szerdára Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig mínusz 2 és plusz 4, a napos tájakon plusz 5 és 8 fok közötti lehet.

(Borítókép: Reggeli köd a Városligetben 2017. február 3-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)