Rágyújtotta a lakókocsit két emberre Monoron, egyikük meghalt

2020.01.15. 09:30 Módosítva: 2020.01.15. 10:40

Egy 29 éves férfi, K. János letartóztatását indítványozták, aki rágyújtott két emberre egy lakókocsit, és egyikük meghalt - közölte a Pest Megyei Főügyészség. 

A 29 éves elkövető ismerte az ügy két sértettjét, akik Monoron egy lakókocsiban éltek. 2020. január 8-án mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy vita miatt az elkövető távozott onnan.

Később, a kora délutáni órákban visszatért egy öngyújtóval, és a közvetlenül a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot meggyújtotta, ahonnan a tűz átterjedt a lakókocsira, amiben ekkor a két sértett feküdt.

Miután a lakókocsi és benne egyikük ruhája is lángra kapott, a két sértett felriadt, oltani kezdték a tüzet, és ebbe később már az elkövető is bekapcsolódott.

A sértetteknek végül sikerült kijutni a tűzből, de egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházba szállítását követően másnap életét vesztette.

monori1.png
Fotó: Police.hu

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják a férfit. Azért kezdeményezték a letartóztatását, mert tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el.