Csöndben börtönbe vonult Mengyi Roland

2020.01.16. 09:26

Teljes csöndben vonult börtönbe a Voldemort nagyúrként elhíresült egykori fideszes képviselő. Mengyi Rolandot költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt ítélte négy év börtönre a bíróság szeptember végén, a büntetést decemberben kellett volna megkezdenie, de halasztást kapott, így az ötgyermekes politikus a karácsonyt még családjával tölthette, ezután kellett bevonulnia az egykori orosz laktanyából átalakított kecskeméti börtönbe – írta a Blikk.

A lap szerint a kecskeméti az ország legjobban ellátott börtöne, ahol – a szokásostól eltérően – egyágyas cellák vannak. A rabok a reggel 6 és 14 óra közötti munka után több menüből választhatnak az étkezdében, szabadidejükben biliárdasztal, konditerem, sakk és angol nyelvi szakkör is rendelkezésükre áll – írta a lap egy egykori rab beszámolója alapján.

Mengyi a teljes ismeretlenségből lépett elő a 2010-es kampányban, 34 évesen, majd villámgyorsan futott be szép karriert: parlamenti képviselő, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke lett. Szinte semmit nem lehet tudni arról, hogy a politikai pályája előtt hol dolgozott, és bár kisebb-nagyobb botrányokban korábban is felmerült a neve, nagy nyilvánosságot a 168 Óra által kirobbantott uniós pénzlenyúlási ügyig nem kapott.

A véletlenül kiderült ügy lényege, hogy Mengyi 800 millió forintos EU-s forrás megszerzésében való közreműködését ígérte, azzal a feltétellel, hogy a nyertes visszacsorgatja neki az összeg 90 százalékát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás