Nem kapták meg az emelt rezsitámogatást a fogászati praxisok

2020.01.16. 08:01

Még október végén jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, hogy 2019-ben egyszeri kiegészítést, 2020. január elsejétől pedig havi 250 ezer forinttal több rezsipénzt kapnak majd a fogászati praxisok. Az ígéretnek csak az egyik fele, az egyszeri kiegészítés valósult meg, a januári rezsitámogatás ugyanis továbbra is csak 130 ezer forint volt a 380 ezer forint helyett, tudta meg a Világgazdaság Nagy Ákostól, a Magyar Orvosi Kamara alelnökétől. 

Az Emmi a lap kérdésére azt válaszolta, hogy a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019 decemberében, erre 4,4 milliárd forintot fordítottak. A heti harminc órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések esetében egyszeri 1,5 millió forintot fizettek ki, alacsonyabb rendelési idő esetén pedig időarányosan csökkentett díjjal számoltak.

Az emelt összegű támogatásról annyit mondtak: ahogy tavaly számíthattak rá a fogászatok, úgy idén is, de hogy ez pontosan mekkora összeg lesz és mikortól várható, azt nem közölték.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás