11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26. ÉLŐ
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Karácsony: No kukapénz, no vb – Fürjes: Ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 14:27 Módosítva: 2020.01.16. 16:42
A főpolgármester a kukaszámla kiegyenlítéséhez köti az atlétikai vb megrendezését, a kormány szerint együtt kell keresni a megoldásokat.

A 24.hu-nak adott interjúban ijesztett rá a kormányra Karácsony Gergely főpolgármester, abban az ügyben, hogy az állami kukaholding nem adja ki a fővárosi szemetescégnek a 10 milliárdos tartozását:

Gyorsan el kellene dönteni ezt, mert ha a miniszterelnök atlétikai világbajnokságot szeretne, akkor nekem alá kellene írnom egy levelet a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek. De ezt csak akkor teszem meg, ha a kukaholding fizet, hiszen ez is a megállapodás része.

Karácsony arra hivatkozik, hogy Orbán Viktor korábban kötött Tarlós Istvánnal egy megállapodást, miszerint a kukaholdingnak (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő) ki kell fizetnie a főváros számára az FKF Zrt. által elvégzett feladatait (10 milliárd forint), és ezt a megállapodást a kormány a választás után is megerősítette. De mivel a kukaholding visszatartja a Budapestnek járó pénzt, ezért február közepére az FKF számláján 0, azaz nulla forint lesz, írja közösségi oldalán a főpolgármester.

Megkerestük Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt, aki így reagált:

Kukaholding ügyben csak annyit tudok mondani: ne szemétkedjünk! Főpolgármester úrral utoljára tegnap egyeztettünk órákat, legközelebb holnap találkozunk. Keressük együtt a megoldásokat, ne a konfliktust, és eredményesek leszünk! Budapest nem csatatér.  • Hírek
  • Bankszámla