Géza
1 °C
16 °C

30 tűzoltó oltott egy lángoló lakást a IX. kerületben

2020.01.16. 13:41

Kigyulladt egy második emeleti lakás a IX. kerületben, a Lónyay utcában – erről értesítették a hatóságot csütörtökön 13:18 perckor. A tűzoltók odaérkezésekor a lakás teljes terjedelmében égett. Kisdi-Márk Máté, a Katasztrófavédelem szóvivője az Indexnek azt mondta, egy lakás oltását a tűzoltók megkezdték. A Katasztófavédelem honlapján később azt írták, az égő lakásból az erkélyen keresztül hoztak le egy embert a tűzoltók, a lángok pedig két másik erkélyre is átterjedtek. 

Olvasónk szerint az erkélyen ragadt lakónak „egy szomszéd próbált segíteni a lakón a tűzoltók kiérkezéséig, törölközőt dobott fel neki, hogy az arca elé tegye és az utcáról többen kiabáltak neki, hogy feküdjön a földre, hogy ne érje annyira a kiáramló füst és az esetlegesen betörő ablak ne sebesítse meg. A lakó ledobta a kulcsát, hogy be tudjanak menni a lakásába. Végül a tűzoltók megérkezése után 10 perccel tudták az erkélyen át létrával kimenteni, egyből buborékfóliába tekerték és mentőautóba rakták."

14:00-ra a tűzoltók a tüzet eloltották, 20 embert kísértek ki az épületből, nekik melegedő buszt kértek a helyszínre.  A helyszínre 10 járművel közel 30 tűzoltó vonult ki.