Elismerte a napközis tanár, hogy milliókat sikkasztott el az iskolai pénzből

2020.01.16. 09:54 Módosítva: 2020.01.16. 09:54

Miután a rendőrség leállította a nyomozást annak a napközis tanárnak az ügyében, aki a korábbi gyanú szerint négymillió forintot vett el jogtalanul az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványi pénzéből 2016 májusa és 2017 márciusa között, az ügyészség felülbírálta a döntést, és utasította a hatóságot a nyomozás lefolytatására. A rendőrség arra hivatkozott korábbi döntésénél, hogy a tanár nem sikkasztotta el, csak hazavitte a pénzt, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, tanulmányi jutalmakra. Ebből a nyomozás megindítása után vissza is fizetett 3-3,8 millió forintot.

Az ügyben végül decemberben született ítélet, miután a tanár elismerte, hogy bűnös, írja a Hvg.hu. Király András Győző nem fűzött hozzá semmit az ügyész által ismertetett vádhoz, lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, és rögtön bűnösnek is vallotta magát. Enyhítő körülményként vették figyelembe a büntetlen előéletet, és azt, hogy a kár nagy részét megtérítette. 

Királyt „nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztásban” találták bűnösnek, és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, amit részletekben rendezhet. Ha ez nem sikerül neki, akkor a büntetést fogházban kell töltenie. A Hvg.hu információi szerint Király, aki korábban a Fidesz–KDNP delegáltja volt a kerületi önkormányzatnál, jelenleg is tanítóként dolgozik.