Csak két orvos foglalkozik rákbetegekkel, és az egyik maga is rákbeteg - mondta az MSZP-s a sajtótájékoztatón

2020.01.17. 19:45

Korózs Lajos MSZP-s politikus Pollreisz Balázzsal, az ellenzéki polgármesterjelölttel kampányolt Győrben. Ennek az egyik állomása volt a győri kórház előtt tartott sajtótájékoztató, ahol Korózs azt állította, hogy csak két olyan orvos dolgozik a kórházban, aki rákbetegek gyógyításával foglalkozik.

Kettőjük közül az egyik szintén rákbeteg, és hogyha ő maga onkológiai kezelésre szorul, akkor az általa ellátott betegek sajnos nem kapják meg azokat a kezeléseket, amelyekre szükségük lenne

– mondta az MSZP országgyűlési képviselője. A sajtótájékoztatóról készült felvételt azóta letörölték Facebookról, de a kormánypárti PestiSrácok.hu lementette a videót.

A sajtótájékoztató után a a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményt adott ki. Ebben visszautasították, hogy "a daganatos betegeket nem szakmai teamek látják el.". Állításuk szerint az onkológiai osztályon a törvényben előírtnál jóval többen, 25 szakterület mintegy 100 orvosa dolgozik az intézményben.

A betegség ne legyen közbeszéd tárgya

"Visszautasítjuk, hogy az intézmény bármelyik munkatársának egészségi állapotáról személyiségi és betegjogokat sértő megállapítás közbeszéd tárgya legyen. Mindez alapjogokat sért és nem releváns az intézmény ellátási tevékenysége szempontjából" – írták arra utalva, hogy Korózs Lajos szerint az egyik orvos maga is rákos, ezért idővel nem tudja majd ellátni a betegeit.

A közleményt a kórház azzal zárja, hogy "a valós helyzet ismerete nélkül minősítő megállapítások" súlyosan sértik az egészségügyi ellátás biztonságát és az intézménybe vetett bizalmat.