Felfüggesztettet kapott, és kiutasították Magyarországról a brit ékszertolvajt

2020.01.17. 12:08

Jogerősen két év szabadságvesztésre ítélték öt év próbaidőre felfüggesztve, és öt évre kiutasították Magyarországról azt a brit férfit, aki tavaly szeptemberben betörte egy pécsi ékszerbolt kirakatát és onnan közel tizenhárommillió forintnyi ékszert vitt magával, írja az MTI a Pécsi Törvényszék közleménye alapján. 

A brit állampolgárságú férfi tavaly szeptemberben a hajnali órákban egy Pécs belvárosában található ékszerüzlet kirakatüvegét betörte egy erővágóval, és a belső védőrácsot elvágva a kirakatból közel tizenhárommillió forint értékben arany ékszereket lopott el. A férfit a rendőrség által közzétett videófelvétel alapján a járókelők sem zavarták meg.

A brit férfi ezután az ékszerekkel megrakott szatyrával és az erővágóval futva elmenekült a helyszínről. Közben több ékszert elejtett, az erővágót eldobta, az ékszerekkel teli szatyrot pedig elrejtette.  Egy taxis a rendőrséggel kooperálva üldözőbe vette, és a hatóság munkatársai még a belvárosban elfogták a férfit. A vádlott megmutatta az elrejtett ékszerek rejtekhelyét. A lopással okozott kár egy elveszített fél pár arany fülbevalón kívül megtérült.

A 28 éves férfi egy Tolna megyei faluban élt, és Magyarországon tervezett letelepedni. A rablást megelőző nap érkezett Pécsre, és állítása szerint azért tervelte ki a betörést, mert nem volt pénze. Az ügyben a Pécsi Járásbíróság előző nap megtartott előkészítő ülésén született jogerős ítélet.