Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Gázolás Salgótarjánban: barátjára terelte a gyanút a vétkes sofőr

2020.01.19. 19:05 Módosítva: 2020.01.19. 21:42

Nem a korábban őrizetbe vett férfi okozott halálos balesetet pénteken Salgótarjánban, hanem a barátja, aki ellen most már hamis vád miatt is folytatják az eljárást – írja az MTI. 

Pénteken este Salgótarjánban, a Rákóczi úton elütöttek egy gyalogost. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrség a gázolással kapcsolatban két férfit is gyanúsítottként hallgatott ki, majd egyiküket őrizetbe is vették. A nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő-kamerák felvételeinek részletes elemzése után azonban felmerült, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút.

A rendőrség a salgótarjáni Sz. Lajos ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása, valamint hamis vád miatt folytatja az eljárást. A 40 éves férfi korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport