Egy kistelepülés éves pénzének megfelelő heroint próbált áthozni a határon

2020.01.23. 09:04 Módosítva: 2020.01.23. 09:05

Egy 63 éves angol férfi több mint 22 kilogramm ( 22 062 gramm ) heroint próbált Magyarországra csempészni. A határon elkapták, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ellene.

A rendőrség szerint az angol Röszkénél az autópálya határátkelőhelyen 2020. január 21-én 23 óra 10 perckor jelentkezett belépésre autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a brit honosságú járművet félreállították, mert átalakítás nyomait látták rajta. A pénzügyőrök az első ülések alatt, a gyári padlólemezeknél egy házilag kialakított rejtekhelyen több csomagban kábítószergyanús fehér port találtak, amelyet leteszteltek: a heroinra pozitívan reagált.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták az autóban talált anyagot, a férfit előállították, valamint elvégezték a gépjármű szemléjét. Az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a lefoglalt heroin meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát, értéke 264 millió forint.