Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Kétszer is újraélesztett egy hadnagy egy katonát a síbajnokságon

2020.01.24. 20:11 Módosítva: 2020.01.25. 17:48

Január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, amin egy testnevelő tiszt, Sárfi Tamás hadnagy kétszer is sikeresen újraélesztette az egyik versenyzőt, aki a célba érkezést követően szívinfarktust kapott - közölte a Honvédelem.hu.

Azt írják, Sárfi hadnagy lélekjelenlétének, bátor, határozott és szakszerű fellépésének köszönhetően megmentette a versenyző életét. Az orvosoknak már viszonylag stabil állapotban adták át a versenyzőt, akit helikopterrel a győri kórházba szállítottak.

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred testnevelő tisztje, Sárfi Tamás hadnagy szerint annak köszönhető a mentés, hogy nemrég elvégezte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében a Harctéri Életmentő Katona (HÉK) tanfolyamot, de a civil versenyzők segítőkészsége és a helyi mentők gyors reagálása is segített.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek