Ivó, Milán
EUR 383,89 Ft
USD 366,01 Ft
6 °C
26 °C

Bruttó 640 ezret keresnek átlagosan a TEK-esek

2020.01.26. 12:38

A rendőrök bérének bő dupláját vihetik haza a Terrorelhárítási Központ munkatársai, derült ki abból a közérdekű adatszolgáltatásból, amit a TEK a Jobbik-közeli Alfahír honlapnak küldött. A hírportál közérdekű adatigénylésére Pintér Gábor igazgató válaszolt.

A TEK személyi állományának bruttó bére 639,7 ezer forint, ami egyéb juttatások nélkül nettó 425 ezer forintot jelent, írja a lap. Ezt pénzt 1221-en kapják, de a lap felhívta arra a figyelmet, hogy a TEK foglalkoztat olyan embereket is, akik a rendőrségről szóló törvény értelmében nem nyilvános, például hírszerző vagy elhárító feladatokat látnak el, róluk a szolgálat nem köteles nyilatkozni, így vélhetően ennél többen dolgoznak a TEK-nél, akik ezt a pénzt megkapják.

A TEK karácsonykor bruttó félmillió forintos jutalmat adott a hivatásosainak, ők 974-en vannak (ez az összeg elvileg az összes rendvédelmi dolgozónak járt), a TEK összesen 619 millió forintot költött erre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek