Milliós év végi juttatásokat kaptak az államtitkárok

2020.01.27. 07:47

Milliós év végi jutalmakat kaptak az államtitkárok, a Blikk ezekből szedett össze néhányat.

  • A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Rogán Antal államtitkárai összesen kéthavi illetményüket kapták meg jutalomként, vagyis 2,6 millió forintot, így Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes is.
Rogán Antal, Áder János és Kovács Zoltán, akit a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárává neveztek ki 2018. november 27-én a Sándor-palotában
Rogán Antal, Áder János és Kovács Zoltán, akit a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárává neveztek ki 2018. november 27-én a Sándor-palotában
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
  • A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri kétmillió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit.
  • Az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri elismerő oklevél címen egyhavi miniszteri illetményt, tehát 1 944 000 forintot kapott négy államtitkár, köztük Völner Pál fideszes képviselő.
  • A Pénzügyminisztériumból csak Banai Péter Benő kapott jutalmat, szintén egyhavi miniszteri fizetést.
  • Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban egyhavi államtitkári illetményt, tehát 1,3 millió forintot kaptak az államtitkárok.
  • Az Agrárminisztériumban 1,15 millió forintot kaptak, amiből 850 ezer motivációs elismerés és 300 ezer forint Szép-kártya.
  • Az Emmiben egymillió forintot kaptak az államtitkárok, ahogy Kásler Miklós is.

A Blikk nem talált jutalomra utaló nyomot a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium nyilvántartásaiban, a Miniszterelnöki Kabinetiroda annyit válaszolt a lapnak, hogy a jogszabály alapján osztottak jutalmat az államtitkároknak.

A lap emlékeztet arra, hogy a rendőrök év végén bruttó 500 ezer forintos jutalmat kaptak. A mentősök pedig még ennyit sem: a szokásos, kollektív szerződésben 37 240 forint volt rögzítve, ebből valakinek csak a felét, másnak 4500 forintot utaltak el.