Albin
0 °C
10 °C

A MÁV 4,6 milliárd forintból üzemel be új jegyautomatákat

2020.01.27. 15:49 Módosítva: 2020.01.27. 17:07

Durván 4,6 milliárd forintból 375 új jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start Zrt. - írja az MTI.

Jelenleg 178 jegykiadó automatája van a MÁV-nak, ma a vonatjegyek negyven százalékát már nem a jegypénztárakban, hanem az internetes felületen, a jegykiadó automatákon és a MÁV-applikáción keresztül veszik meg - mondta el Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.

Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy 

  • a próbaüzem márciusban kezdődik, és év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új automatákat
  • a most lecserélt régi készülékeket felújítást követően a nagyobb forgalmú vidéki állomásokon helyezik majd el;
  • az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület és év végére már a nemzetközi vonalakra is lehet online jegyet vásárolni.

A sajtótalálkozón az is kiderült, hogy a MÁV mobilalkalmazásának már több mint 277 ezer regisztrált felhasználója van, az alkalmazáson keresztül vásárolt jegyek száma pedig a 2018-as 880 ezerről 4,6 millióra emelkedett 2019-re.

Az új automatákhoz 28 helyen esőbeállót is készítenek és a berendezések mind távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, vandálbiztosak, antigraffiti-bevonattal rendelkeznek, és időjárásállóak - mondta Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója.

A MÁV azt várja, hogy két éven belül hatvan százalékra - az osztrák vasúttársaság szintjére - nőhet az elektronikusan megvásárolt vonatjegyek aránya.