Letartóztatták a nigériai társaságra támadó férfit, mert eljárás közben lopott egy tabletet

2020.01.27. 09:38

Az ügyészség indítványára letartóztatták azt a férfit, aki még novemberben üvegekkel hajigált meg és zaklatott egy nigériai társaságot a 17-es villamoson, mert a bűnügyi felügyelete alatt tabletet lopott egy bevásárlóközpontból, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A 34 éves férfi november 16-án, szombaton üvegekkel dobálta a külföldi társaságot, egy alkalommal közelről üvöltött az egyikük arcába. Olyanokat kiabált rájuk, mint "csicska vagy", vagy "te vagy a vendég, én magyar, te nem vagy magyar".

Minderről felvétel is készült.

Miután leszállt a villamosról, ismét a fedett megálló üvegfalába ütött, mutogatott a nigériai társaságnak és a bevásárlótáskáját a földhöz vágta, majd az abból kihulló tárgyakat rugdosta. A rendőrséget végül a 17-es villamos vezetője hívta ki, akik a férfit elfogták. 

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Ezután a vádlott bűnügyi felügyelet alá került, hetente négyszer kellett jelentkeznie a rendőrségen.

Most viszont újabb büntetőeljárás is ellene, mert a gyanú szerint január 15-én egy nyolcadik kerületi bevásárlóközpontban az egyik üzletből leszedte az áruvédő eszközt a tabletről, majd azt odaadta a társának, aki azt a ruhája alá rejtve kivitte az üzletből.

Az ügyészség ezután indítványozta a férfi letartóztatását, ami a perbíróság szerint az újabb gyanúsítás miatt indokolt, így el is rendelte azt.