A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 19:03 Módosítva: 2020.01.28. 20:51

A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc repülőtéren – közölték az MTI-vel. Jelentős készlettel rendelkeznek minden szükséges eszközből és felszerelésből.

A repülőtér elkülönítőhelyiséget is biztosít, valamint olyan eljárásrendet dolgozott ki, ami a hatósági intézkedés elrendelésekor lép életbe, és többek közt a fertőzött utasok elkülönítését, az épületek, járművek fertőtlenítését tartalmazza.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren – olvasható a közleményben.

A repülőtéren szerdán helyezik ki az utasforgalmi területeken a vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szereket, és gyakrabban végeznek fertőtlenítő takarítást. A repülőtér üzemeltetője jelezte: a rendkívüli óvintézkedések esetleges életbe lépése esetén is garantálni tudja a gördülékeny utasforgalmat.