Elemér
-1 °C
10 °C

Józsefváros óvónőinek ki kellett jelenteniük, hogy nem tagjai egy civil szervezetnek sem

2020.01.29. 16:31

A józsefvárosi óvodákban dolgozó óvónőknek és minden más alkalmazottnak ki kellett jelenteniük egy saját aláírással ellátott nyilatkozatban, hogy semmilyen civil szervezetnek nem tagjai, valamint hogy nincs a jelenlegi munkaviszonyukkal összeegyeztethetetlen másodállásuk - írta a Hvg.hu.

A portál forrásai szerint több munkatársban is ellenérzéseket keltett a nyilatkozat (hiszen Pikó András civil jelöltként győzött a polgármester-választáson), amelyet az óvodai vezető iratott alá velük. A dokumentum eredetiségét a lap szerint az bizonyíthatja, hogy azon a 1/2020. (I.17.) számú Polgármesteri-Jegyzői Együttes utasításra hivatkoznak.

"Józsefváros jegyzője és polgármestere ilyen nyilatkozatot nem kért sem az óvodavezetőktől, sem az óvodai dolgozóktól" - reagált Pikó András és Czukkerné Pintér Erzsébet közös közleményben, állításuk szerint az esetről a laptól értesültek. Hozzátették: „az önkormányzat haladéktalanul vizsgálatot indít és amennyiben szükséges felelősségre vonást kezdeményez a hamis tartalmú adatszolgáltatásra felkérővel szemben”.

A lap értelmezése szerint belső szabotázs, tévedés, szakmai vagy kommunikációs hiba történhetett.