Göncz Árpád Városközpont lesz az Árpád híd metrómegálló új neve

2020.01.30. 10:50

Átnevezik az Árpád híd metróállomást, január 31-től Göncz Árpád Városközpont lesz a hivatalos neve, írja a BKK közleményében.

unnamed
Fotó: Dull Szabolcs / Index

A köztársasági elnökről és műfordítóról 2016-ban nevezték el a XIII. kerületi területet az Árpád híd pesti hídfőjénél. 2018-ban Göncz Árpádszobrot is kapott, ekkor a kerület MSZP-s polgármestere, Tóth József avatóbeszédében arról beszélt, hogy Göncz Árpád szellemiségét, az emberekről, a világról alkotott nézetét, életútját követendő példának tekinti a XIII. kerület, a szoborral pedig az egykori államfő emléke, történelmi személyisége előtt is tisztelegnek.

A metrómegálló átnevezéséről már 2018 óta szó van, a Fővárosi Közgyűlés szerint ugyanis ha egyszer 2016 óta ez a terület neve, akkor igazán lehetne a metrómegállóé is. Ezzel viszont többen nem értenek egyet, 2018-ban Bayer Zsolt például azt mondta, hogy "ha kiírják az Árpád helyére, hogy Göncz, oda kell menni, és le kell verni", de felszólalt az átnevezés ellen a korábban az átnevezést támogató fideszes Harrach Tamás és a Tömeg nevű civil szervezet is.