Megtámadták és megütötték a Hvg.hu újságíróját

2020.01.30. 18:54

Tüntetést tartottak az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt Niedermüller Péter polgármester ellen. A kormánypárti politikusok azt követelték, a polgármester mondjon le. A tüntetés legelején az Index élő közvetítésében látszott, hogy a tömegben néhányan nekiestek Hont Andrásnak, a Hvg.hu publicistájának. 

Az azonban csak egy kormánypárti honlap közvetítéséből derült ki, hogy nemcsak egyszerűen lökdösték, hanem a Vadhajtások.hu nevű szélsőséges portál működtetője esett neki Hontnak, leverte a szemüvegét, és hátulról megütötte az újságírót, eközben szidalmazta és provokátornak nevezte. A jelenet 3:30-tól látszódik.

A körülötte állók visszafogottabbnak tűntek. Hont András szerint nemcsak őt, hanem a 444.hu operatőrét is zaklatták. A jelenet a 444 videóján is látszik, a riporter mikrofonját többször megpróbálják kirángatni a kezéből és úgy tűnik, egy ponton az operatőr kameráját is megfogják. 

 

Bede Zsolt nem először verekedett kamerával a kezében, tavaly október 23-i ellenzéki tüntetésen ütött meg egy nőt, és szaggatta szét a tüntetők plakátját. Az eset után a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a férfit ellen.